Колие Роза

Колие от коприна – Роза в бяло и синьо.Колието направих за себе си и с радост го нося, изработвам по поръчка, във всякакви цветове. Разбира се, съм отворена за предложения и ваши проекти.

Родината на копринената пеперуда е древният Китай, където от копринените нишки на пашкулите са тъкали прочутите китайски платове. Копринената буба се отглежда от преди 4000 години. Поради ценната копринена нишка, която тя дава, нейното отглеждане се обособява като специално занятие на знатните привилегировани съсловия в границите на Великата Китайска Империя. Изнасянето на буби или бубено семе извън границите на империята се наказвало със смърт.

Копринената пеперуда преминава през няколко етапа на развитие — яйце, ларва (буба), какавида и пеперуда. Четейки различни материали за копринените буби и пеперуди, достигам до информацията, че жизненият цикъл на пеперудата завършва със снасянето на яйца. Случайно обаче попаднах на друга интересна информация, в една от книгите за Мария Монтесори и нейният образователен метод – пеперудата снася яйцата си на точно определено дърво – черничево, защото това е подходящата храна, когато яйцата се излюпят. Това е природата, инстинкта, всичко е съвършено! И така тя умира….след като е осигурила храна за „децата си“.

25.00 лв.

Availability: 1 налични

Добави в любими
Добави в любими

Колие от коприна – Роза в бяло и синьо.

Абсолютно неповторимо, авторско колие, което прилича на роза с лилаво топче по средата.

 

Тайната стая

Здравейте,

казвам се Пламена и съм автор на бижута с български шевици, както и бижута от пашкули на копринена буба. Всичко е ръчна изработка, за сглобката на бижутата, използвам закупени материали. Изпълнявам поръчки и по ваши идеи. Шевиците могат да са в желан от вас цвят, на бяла и цветна панама.

Още продукти от Тайната стая

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Колие Роза“
За съжаление няма налични оферти

General Enquiries

There are no enquiries yet.

Меню
Категории